Home - Waar is Mam

Een aantal maanden geleden kregen we bericht van onze hypotheekverstrekker dat de rentevaste periode binnenkort was afgelopen. Op een beter tijdstip kon dit bericht voor ons uiteraard niet komen. Het was natuurlijk geen verrassing, we zaten er al met smart op te wachten. Met de huidige lage rente is het heel fijn een nieuwe rentevaste periode af te kunnen sluiten zonder extra kosten. We sloten dan ook meteen voor de rest van de looptijd af voor bijna 250 euro per maand minder!

Read More »

De vreugde was groot toen twee van onze kinderen een aantal weken geleden werden gebeld met het verlossende zinnetje “Je bent geslaagd!” Het was een zeer spannende dag en dat keer twee. Stel je voor; de één wel en de ander niet …  Maar gelukkig is dat niet gebeurd en genieten ze nu (al wekenlang) van hun welverdiende vakantie. Ze bereiden zich langzaam voor op een compleet nieuw hoofdstuk: een andere school, andere klasgenoten, andere studie en nog zoveel meer nieuwe dingen.

Read More »

Wegens het succes van nummer 1 gaan we vandaag Linkparty #2 organiseren. Laten we er met z’n allen weer een gezellig feestje van maken.

Een huishouden bestaat niet alleen uit poetsen en opruimen. Het runnen van een huishouden is kunst- en vliegwerk en gaat van het vullen van de vaatwasser tot het haasten naar de sportschool en van het schrobben van de wc tot het strikken van de veters. Plannen, organiseren, koken, luisteren,

Read More »

Midden in de zomervakantie denk je niet aan het poetsen van je huis. Genieten van zon, zee en strand, of al het andere wat bij een vakantie hoort. Dat ben ik nu ook aan het doen. Mijn kinderen zijn thuis en ik ga er vanuit dat er wel het één en ander schoon gehouden wordt. Maar ik weet ook dat ik straks een kleine inhaalslag moet maken als ik thuis ben. Want zij hebben tenslotte ook vakantie en gaan ook genieten.

Read More »

En daarom maak ik er gewoon weer een feestje van!

De afgelopen week mocht ik het duizendste lid toevoegen aan de Facebookgroep Firma Huishouden. Ik beloofde het te gaan vieren en te trakteren. In een poll heb ik de leden gevraagd wát ze graag willen winnen.

 

Ik ben dol op feestjes! Jij ook? | winactie

Trakteren op?

Ik ben naast het bloggen over mijn huishouden graag creatief bezig met allerlei vormen van handwerken en weet dat er onder de leden ook een flink aantal een soortgelijke hobby hebben.

Read More »

De vakanties zijn begonnen of gaan zeer binnenkort beginnen en we gaan met z’n allen weer massaal op vakantie. Om met een goed gevoel en een gerust hart op vakantie te gaan zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken. Ik heb al die dingen voor je op een rijtje gezet. Je kunt het maar beter even gecheckt hebben.

Ga je voor het eerst?
Is er een budget waar je je aan moet houden omdat het even niet anders is?
Read More »

Je kunt zelf probleemloos yoghurt maken. Verser dan uit de winkel en daardoor ook veel lekkerder. Het klinkt vreemd, maar yoghurt is een levend product en met de bacterie cultuur die erin leeft kun je telkens opnieuw yoghurt maken.

Yoghurt is een melkproduct dat met een moeilijk woord is gefermenteerd. Dit wil zeggen dat melk wordt verzuurd door er een ‘yoghurtcultuur’ aan toe te voegen; melk wordt door de werking van bepaalde bacteriën tot stremming gebracht.

Read More »

Hij is er weer, hoor! Helemaal gratis en voor niks; het Huishoudschema. Je kunt weer orde gaan scheppen in de chaos. Over Orde in de Chaos gesproken; de cursus is bijna ten einde en de reacties tot nu toe zijn positief en dat stemt mij heel blij. Ik heb al een aantal tips gekregen van de cursisten, en hoop er nog een aantal te krijgen, waarmee ik versie 1.0 wel op kan krikken naar Orde in de Chaos –

Read More »

Wat eten we vandaag?

Wederom een simpel, maar lekker, gezond en snel pasta recept. Tip: gebruik volkoren penne; net zo lekker, een beetje gezonder. Wij hebben heel lekker gegeten en vooral de combinatie broccoli, roomkaas en citroen was verrassend en fris. Een hele goede combi.

 

Lekker fris met dat vleugje citroen was deze romige pasta met broccoli en varkensvlees.

Wil jij deze pasta ook maken?
Laat je mij weten wat jij van de Broccoli citroen pasta vond?
Read More »

Ken je het? Zo’n ochtend dat je spijt hebt dat je uit bed bent gekomen? Dat je hele lijf zeer doet en de gedachte aan een nieuwe dag nog meer? Dat je gewoon ziek bent?

Ook moeders worden af en toe ziek. Je kunt nog zo gezond leven, al je vitamines binnenkrijgen en geen enkele sportavond overslaan, maar dat virus komt ook jou eens tegen. En het begint met je keel, langzamerhand krijg je niesbuien en uiteindelijk hebt je zo’n ochtend als hierboven.

Read More »

Ik trakteerde weer eens omdat we op Facebook ineens met 1.000 leden waren. Inmiddels zijn het er al een heleboel meer en des te meer vreugde uiteraard. De traktatie bestond uit een beauty pakket of een creatief pakket. Voorwaarde was dat je tenminste op de website aangaf voor welk pakket je ging. Op die manier kan ik ook makkelijker zien wie er kans willen maken.

Het beauty pakket is een kortingscode van maar liefst 30 euro!

Read More »

“Als het water op is gaan we allemaal dood.” Dat zei een oom altijd als je de kraan te lang liet stromen of te lang onder de douche stond. En ik vond het behoorlijk cru, maar als je er wat langer over nadenkt heeft hij gelijk. Wij bestaan voor 70 procent uit water en kunnen er niet zonder. Water is de enige vloeistof die het weefsel in je lichaam niet aantast, waarop alle vitale functies het beste werken en dat de afvalstoffen uit je lichaam verwijderd.

Read More »

Champignon filet met zomersla – budget recept

Soms moet het even goedkoop, maar altijd lekker. Of gewoon omdat het goedkoop kan! Dit snelle verzonnen receptje is grotendeels gekocht bij Lidl en echt lekker. Mijn gezin heeft het dan ook gewaardeerd met vijf sterren en we hebben het al voor de tweede keer gegeten. Dat zegt genoeg denk ik.

Champignon filet met zomersla - budget recept

De salade vonden wij perfect bij de zomer passen; fris en groen.

Read More »

Holler Box