Categorie: Wonen

Het is voorjaar, al zou je dat qua temperatuur niet zeggen. Maar juist dan, wanneer de temperatuur lekker stijgt worden de verkenners uit het mierennest op pad gestuurd om voedsel te lokaliseren. Eenmaal een rendabele voedselbron gevonden lokken ze hun collega’s naar die plek door een reukspoor achter te laten. Die voedselbron kan een composthoop zijn, de luizen op je rozen of in je appelboom. Maar net zo goed jouw voorraadkast of je afvalemmer in huis.

Read More »

Het mooie weer is gekomen, de voorjaarsschoonmaak is in menig huis in volle gang en de schuur of garage kan zo langzamerhand ook wel een opruimbeurt gebruiken. Je kunt er huizenhoog tegenop zien om die bende op te ruimen, maar het geeft zo’n heerlijk voldaan gevoel als het klaar is. Bovendien weet je meteen weer waar alles ook alweer stond en wat je allemaal bezit. En ben je er weer voor een halfjaar vanaf.

Read More »

Het verwarmen van ons huis is de grootste uitgave op onze energierekening. En ondanks dat we inmiddels zonnepanelen hebben laten installeren blijft het de grootste kostenpost. Duurzaam huishouden stopt natuurlijk niet bij eco wc-papier, gerecycelde vuilniszakken of zelfgemaakte schoonmaakmiddelen. Een huishouden bestaat immers uit meer dan alleen het schoonmaken. Daarom heb ik onderzoek gedaan naar de voor- en nadelen van verschillende verwarmingen van een huis en wat de beste manier is om je huis duurzaam te verwarmen.

Read More »

Deze week las ik dat de Woonbond het nieuwe kabinet oproept om de huren met 10 procent te verlagen. Volgens de organisatie is het besteedbaar inkomen van huurders de afgelopen jaren gedaald, maar zijn de huurprijzen fors gestegen. De huren moeten omlaag om te zorgen dat ze betaalbaar blijven. Er worden absurd hoge bedragen aan huur gevraagd tegenwoordig doordat er een schaarste heerst op de sociale woningmarkt. Maar hierdoor komen deze mensen financieel in de problemen.

Read More »

Wij gooien veel te veel etenswaren weg omdat we het niet goed bewaren. Zonde, verkwisting en zeker niet duurzaam. Tijd om eens te kijken naar waar dit anders kan. Door bijvoorbeeld wel goed te bewaren. Ik wil je vertellen hoe ik het doe.

Praktische tips om duurzaam te bewaren
Bewaartips voor je koelkast

  • Praktische tips om duurzaam te bewarenZet je koelkast op 4 ºC. Dat is stand 3 als je 5 standen hebt en stand 6 bij 10 standen.
  • Ik heb een vaste indeling in de koelkast zodat iedereen binnen mijn huishouden weet waar iets staat.

Read More »

Je kledingkast kan af en toe een bende zijn. Overvol, niet netjes en veel te weinig ruimte. Voor dat laatste probleem heb ik een aantal tips voor meer ruimte in je kledingkast.

 

9 Tips voor meer ruimte in je kledingkast (1)

 

 

30 Manieren om je kledingkast effectief op te ruimenKarwei
Gebruik de juiste hangers

Om je kleding netjes te houden moet je de juiste hangers gebruiken; hangers met gewatteerde uiteinden voor delicate kleding en stevige,

Read More »

Volgens het huishoudschema gaan we deze week de kerstspullen opruimen en tenzij ik me er niet eerder aan irriteer, blijven de kerstspullen ook meestal staan tot en met 6 januari – Drie Koningen. Maar daarna is het ook echt gedaan, klaar! En wat is je huis dan weer lekker leeg én schoon meestal. Maar het kan ook écht als een leeg huis aanvoelen, alle gezelligheid weg. Geen kleurtjes meer, geen lichtjes meer in deze nog steeds donkere dagen.

Read More »

Bijna 35% van de Nederlandse vrouwen heeft last van koude voeten en ik ben er eentje van. Er zijn mensen die zelfs in de winter nog op blote voeten rondlopen, maar de mijne dalen al onder het vriespunt wanneer de herfst alleen nog maar in zicht is. Het voelt niet fijn en doet soms zelfs pijn.
Mijn man, stoer, groot en sterk, je kent het wel, slaat soms zelfs een kreet wanneer ik in bed kom en mijn voeten hem aanraken.
Read More »

Ik schreef er al eens eerder over; Verhuizen. Over waar je allemaal aan moet denken voordat je überhaupt gaat verhuizen. Meestal wordt er alleen gekeken naar dat mooie huis op die fantastische plek. Er zijn een aantal zaken waaraan je niet meteen denkt. Zoals hoever is het naar school en is er een winkel in de buurt. Of is er ook geluidsoverlast.

met een verhuisservice? Dat kan!

De verhuizing staat gepland en nu?
Read More »

8 tips voor het (her)inrichten van je woonkamer

 

Wanneer ik weer een wild idee heb om mijn kamer te veranderen zuchten mijn huisgenoten. Onze kamer is groot, heeft een L-vorm en twee hele grote ramen. Dat laatste maakt de kamer niet echt praktisch om in te richten of veel te veranderen. Doordat er onder elk van die grote ramen een radiator zit kan er tijdens de wintermaanden niets voor staan, vanwege de warmte. Dat betekent dat ik twee keer twee meter niet kan benutten in mijn woonkamer

Read More »