Beauty tips

Beauty tips van een huishoudfreak

Beauty tips van een huishoudfreak

Naast alle nieuwe beauty tips, technieken en middeltjes om ons mooi te houden bestaan er nog steeds de huismiddeltjes van vroeger, die toch echt wel een kern van waarheid bevatten en meestal ook nog werken. Hoewel ik me niet dagelijks bezig houdt met allerlei beauty trucs staan er hieronder een aantal die ik af en toe gebruik.

 

Beauty tips

 

Beauty tips van weleer die zeker werken

Heb je vaak ‘last’ van een vlekkerig gezicht en maakt je dit onzeker? Laat je gezichtshuid dan tot rust komen door een behandeling van wissel-kompressen. Na slechts vier minuten zijn de vlekken aanzienlijk minder. Maak kamille thee in een teiltje of een andere kom waarin een handdoekje past. Doop deze erin en leg deze een minuut lang over je gezicht. Spoel de handdoek uit in koud water en leg deze weer een minuut op je gezicht. Herhaal deze twee stappen nogmaals.

Een gezichtsmasker kun je heel snel en voordelig zelf maken. Maak een papje van bananen, perziken of sinaasappels, of een combinatie hiervan. Breng dit op je gezicht aan en laat het 15 minuten inwerken. Geef je gezicht hierna een (klop)massage en smeer het in met olie of een vette crème.

Droog haar kun je behandelen met olijfolie. Verdeel voor het wassen over de hele hoofdhuid olijfolie en laat dit een halfuur intrekken. Klop een eidooier los en breng dit aan op de rest van het haar en de uiteinden, met bijvoorbeeld een kwast of watten. Na nogmaals een halfuur het haar goed uitwassen met warm water.

Neem met een roodverbrande huid een bad met tenminste 100 gram venkelkruid. Het kalmeert de huid en werkt bovendien ontspannend.

Kraaienpootjes rond de ogen kunnen verminderd worden door een heel oud huismiddel en met een heel simpel middel; olijfolie. Verwarm de olie iets en voeg het toe aan handwarm water. Dompel er wattenpads in en leg deze een kwartiertje rond je ogen, vernieuw ze wel elke 3 tot 5 minuten. Daarna klop je met je wijs- en middelvinger rond je ogen gedurende 10 minuten. Herhaal dit minimaal twee keer per week.

Aftershave wordt door mannen gebruikt na het scheren om hoofdzakelijk lekker te ruiken. Maar ze hebben ook een desinfecterende werking. Bij elke scheerbeurt wordt de beschermende zuurtegraad van de huis verstoord. Een aftershave verhindert dat de huid hierdoor rood wordt of er wondjes ontstaan.

Een échte, dus dure, parfum kun je het beste bewaren in de koelkast. De temperatuur en de vochtige lucht van een badkamer komt niet ten goede van je dure luchtje. Bewaar het koel, droog en donker.

Deodorant spuiten op je bezwete huid ter voorkoming dat iemand je ruikt, helpt niet. Wanneer je deodorant op je schone huid spuit, dus na het douchen en afdrogen, ruik je langer fris. Zelfs nadat je begint te zweten.

 

Heb jij nog goeie of leuke beauty tips van vroeger die nog steeds werkt?

 

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?