Paula's Choice - anti-puist producten - review

Review | Paula’s Choice – anti-puist producten

Review | Paula’s Choice – anti-puist producten

Paula Begoun is de oprichtster van Paula’s Choice. Op zoek naar een oplossing voor haar eigen huidprobleem verrichtte zij jarenlang onafhankelijk onderzoek en ontwikkelde producten voor verschillende huidtypes en huidproblemen. Haar missie: dat niemand zo hoeft te lijden als zij heeft geleden aan een huidprobleem. En dat iedereen producten verdient die doen wat ze beloven.

 

Paula's Choice - anti-puist producten - review

Van eigen huidprobleem naar eigen producten

De huidproblemen van Paula begonnen op haar elfde met, hoe kan het ook anders, puistjes. Na het proberen van allerlei huidverzorgingsproducten en medische behandelingen werd haar huid er niet beter op. Op haar 25e kwam ze erachter dat in alle producten die ze had geprobeerd aceton was. Dat is nagellak remover!
Daar wordt je huid ook echt niet beter van. Na het lezen van allerlei onderzoeken over huidverzorging is het haar uiteindelijk gelukt een huidverzorging samen te stellen die haar huid totaal heeft veranderd.

Sinds 1995 heeft Paula haar eigen huidverzorgingslijn: Paula’s Choice. Ze gebruikt hierin alleen ingrediënten waarvan is bewezen dat ze de huid jonger, stralender, rimpel- en puist-vrij uit laten zien.

Pubers alom

Zoals bekend heb ik een huis vol pubers en de jongste heeft hetzelfde puist-probleem, al is dit al behoorlijk verbeterd nadat hij op zijn voeding is gaan letten. Maar het kan natuurlijk altijd nog beter, zeker in die leeftijd wil je er zo ‘volmaakt’ mogelijk uitzien. Paula’s Choice stuurde mij een complete huidlijn op om door mijn zoon te laten testen.

Dit is wat hij ontving

Paula's Choice

 

Mijn eigen bevindingen over Paula’s Choice

Wat mij het meest aanspreekt is dat de producten van Paula’s Choice dierproef-vrij zijn. Testen op dieren kan wat mij betreft echt niet en dat geldt ook voor haar. Paula’s Choice heeft nooit dierproeven gedaan en zal dat ook nooit doen. Ook de ingrediëntenleveranciers niet. Dat is wat de website vermeldt.

Ook het feit dat er geen geur-, kleur- of andere stoffen worden gebruikt waardoor de huid nog meer begint te irriteren vond ik positief. En ik had ook niet het idee, bij het bezoeken van de website, dat er onzin wordt verkocht.

Er worden speciale probeersets verkocht waarmee je eerst uit kunt proberen hoe je huid erop reageert. En als het je niet bevalt kun je de aankoop binnen 30 dagen retourneren. Ook een pluspunt vind ik.

Pubers zijn praatwonders!

Nu zijn pubers niet van die praters en als je vraagt “Hoe bevalt het product?” dan is een simpele “Goed” een normaal antwoord. En daar moet je het dan maar mee doen. Toch moest ik erachter zien te komen hoe hij het product ervaart en wat zijn bevindingen zijn.

Ik besloot hem aan de hand van een aantal vragen uit te horen, een soort van interview. En dat lukte!

Was de stap-voor-stap folder duidelijk genoeg om te weten hoe je het moest gebruiken?

Jawel, ik wist wel wat ik moest doen. Het werd me na de eerste twee zinnen al duidelijk.

Wat vind je van de geur?

Ik ruik er niets van.

Is het gemakkelijk en snel in het gebruik?

Ja, redelijk. De reiniger duurt wat langer om weer af te spoelen.

Hoe voelen de verschillende producten aan?

De reiniger voelt gewoon normaal aan, maar de peeling voelt soms branderig aan. En de huid begint dan te trekken. Na gebruik van de beschermende creme gaat dat gevoel wel weer over na een poosje.

Heb je het idee dat het heeft geholpen?

Nee, want ik krijg juist steeds meer rode plekken in mijn gezicht.

 

Kort maar krachtig

Ik kon natuurlijk niet teveel vragen aan hem stellen want dan raakt zijn interesse op en zijn woordenschat leeg. 😉 Maar aan de hand van bovenstaande antwoorden kan ik toch wel het een en ander concluderen.

Conclusie

Paula’s Choice heeft mooie producten en deze worden op een verantwoorde manier samengesteld. Echter de intentie van de ontvangen producten zijn niet geschikt voor de huid van mijn zoon. Ik moet hier bij vermelden dat hij, uiteraard, al veel ‘anti-puist’ producten heeft uitgeprobeerd en deze ook een zelfde soort reactie gaven.

Ook denk ik dat de periode van drie weken te kort is voor een goede analyse en zou het product minimaal 3 maanden gebruikt moeten worden. Maar de tijd, vanwege de zomervakantie werd helaas te krap.

Een puberhuid, acne blijft enorm lastig te behandelen. Het heeft met allerlei factoren te maken. En wat bij de een wel werkt, werkt helaas niet altijd bij de ander.

Wellicht had er eerst een huidanalyse moeten plaatsvinden zodat het probleem gerichter aangepakt had kunnen worden. De mogelijkheid om een huidanalyse te doen wordt op de website aangeboden.

Mijn zoon heb ik aangeraden het product nog een tijdje te blijven gebruiken om te zien of het resultaat nog veranderd. En ook om zijn ‘dieet’ voort te zetten omdat blijkt dat het reeds begonnen voedingspatroon een goed effect heeft op hem.

Foto’s zeggen meer dan woorden

Behalve de rode plekken naast zijn neus is er helaas voor mijn zoon nog niet veel veranderd na drie weken.

Review | Laura's Choice - puist producten

 

Heb jij wel eens producten van Paula’s Choice gebruikt?

 

 

Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke en snelle manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

1 reactie

  1. Heb 3 kinderen in puberteit gehad alle 3 met acne en dan niet een beetje….
    Bij de dermatoloog kregen zij roccutane, een paardemiddel wat je niet te lang moet gebruiken maar waarbij je wel zeer goed in de gaten wordt gehouden, bloed/urineonderzoek.
    Wat fijner was, was dat na 4 weken de acne zo goed als onzichtbaar was.
    Veel positief verbaasde reacties kregen ze alle 3.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?