Onze pubers en het informatie tijdperk

Onze pubers in het informatie tijdperk

Onze pubers in het informatie tijdperk

Opgroeien in dit informatie tijdperk valt echt niet mee. Onze pubers moeten elke minuut van de dag bereikbaar zijn. Dat betekent dat je mobiel altijd aan moet staan en dus dat de mobiel altijd opgeladen moet zijn. Je moet tenslotte meteen kunnen reageren wanneer een klasgenoot, die twee tafels verder zit, “hee” zegt.

Daarnaast moet elk YouTube filmpje bekeken worden want je moet immers op de hoogte blijven van wat er ‘hot’ is. En die té gekke foto moet meteen geliked worden op Instagram.

Onze pubers en het informatie tijdperk

Battle of the laders

Bij ons thuis is het soms een ‘battle of the laders’. Ken je het?
Iemand heeft je lader gebruikt en hij blijkt ineens spoorloos. Alsof er kabouters in het huis rondlopen die dol zijn op laders en ze ongezien laten verdwijnen.
Wat er in werkelijkheid gebeurt is dat ze door hun drukke, interactieve leven een soort dementie oplopen waardoor ze niet meer weten waar ze hun lader hebben gelaten. Vervelend, meer dan vervelend als je geen lader meer hebt.

Dit overkwam mijn dochter tweemaal. En ja, dan moet mam maar weer voor een nieuwe zorgen. Want, geloof me, dat is altijd beter dan een mokkende puber in huis. Ik haalde eenmaal een goedkope lader bij een groot winkelconcern, maar dit bleek achteraf ‘goedkoop is duurkoop’.

Twee weken geleden ontving ik een mail met de vraag of ik een review wou schrijven over een artikel uit de GSM Oplader webshop. Hoe goed kwam dat van pas! Nadat ik had toegezegd ontving ik meteen via de mail een bevestiging dat de lader was verzonden. En inderdaad, de volgende dag zat hij netjes verpakt in de brievenbus.

In het pakketje zat zelfs een waardebon als bedankje voor de ‘bestelling’.

Mijn dochter heeft de lader inmiddels twee weken getest en is zeer tevreden. Volgens haar duurt het maar de helft van de tijd om haar mobiel helemaal vol te laden. De prijs is ook goed, voor een originele lader niet duur. Nu maar hopen dat ze deze niet meer kwijtraakt.

deze post is

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?