Categorie: Pubers

Als moeder van twee zoons heb ik het niet getroffen voor wat betreft hulp in de huishouding, zou je denken. Mijn beide jongens zijn ook nog eens bezoedeld met mijn eigen belangrijkste eigenschap, namelijk: ‘Aartsluiheid’. Daar kunnen ze niets aan doen, het is iets waar ze mee zullen moeten leren leven, en vooralsnog gaat hen dat prima af.

Jong geleerd is oud gedaan

Ik vond -en vind- echter, dat je als kind onder andere moet leren dat je soms dingen moet doen die je eigenlijk niet zo leuk vindt.

Read More »

De scholen zijn alweer een tijdje geleden begonnen. Als je je kind ’s ochtends uitzwaait, kun je het je waarschijnlijk nog niet voorstellen, maar ooit gaat je kind werken. Of verder leren. Studeren is duur. Dat weet ik uit ervaring. Een hele uitdaging voor ouders, maar ook voor studenten. Zeker nu de basisbeurs een lening is geworden. Heb jij al wat geld opzij gezet voor de studiekosten?

In hoe je kunt zorgen dat de studieschuld van je kind niet te hoog wordt vroeg ik het al eens; 

Read More »

 

Helemaal verknocht aan dat ding

Mijn zoon van vijftien heeft een iPhone ‘syndroom’. Wat ik ook zeg over een iPhone, zoals dat je verplicht bent Safari en het onhandige iTunes te gebruiken, hij blijft zijn geliefde telefoon verdedigen. Hij mijmerde dan ook rustig verder bij het zoeken naar informatie over de Apple Iphone X bij KPN, terwijl ik hem deze argumenten toegooide.

Het begon toen hij bij toeval een leentoestel kreeg op zijn twaalfde.

Read More »

De vreugde was groot toen twee van onze kinderen een aantal weken geleden werden gebeld met het verlossende zinnetje “Je bent geslaagd!” Het was een zeer spannende dag en dat keer twee. Stel je voor; de één wel en de ander niet …  Maar gelukkig is dat niet gebeurd en genieten ze nu (al wekenlang) van hun welverdiende vakantie. Ze bereiden zich langzaam voor op een compleet nieuw hoofdstuk: een andere school, andere klasgenoten, andere studie en nog zoveel meer nieuwe dingen.

Read More »

Geloof me wanneer ik je zeg dat zelfs mijn pubers nog steeds hun ‘speelgoed’ niet opruimen. Naja, pubers… alle koters hier thuis zijn ouder dan 15. Het zijn dan ook geen blokjes, poppen of autootjes meer, maar genoeg andere zooi om mijn humeur te verpesten. En daarin sta ik vast niet alleen.

Bij binnenkomst verandert alles in een rampgebied

Ik geef vaak als tip om de slaapkamerdeur van je ‘grotere’ kinderen dicht te laten ze lekker laten leven in hun eigen troep.

Read More »

De komende maanden zullen veel pubers en jong volwassenen strak staan van de zenuwen, inclusief twee van mijn kinderen, vanwege de aankomende examens. De 15-jarige heeft er (nog) “geen last van”, terwijl de 18-jarige af en toe dingen doet die ik niet echt kan plaatsen. Spanning en stress kunnen ook bij kinderen een grote rol spelen, op vele manieren. En omdat ik me nog heel goed kan herinneren hoe het voor mezelf was in de weken voor het examen,

Read More »

“Mijn puberdochter slaat het ontbijt over, een maaltijd die ik altijd de belangrijkste van de dag heb gevonden. Is dat goed?”

Zolang ze op andere tijden van de dag de benodigde voeding krijgt, is het niet schadelijk voor haar dat ze niet ontbijt, maar het kán haar prestaties beïnvloeden. Onderzoek wijst uit dat mensen die wél ontbijten later op de ochtend lichamelijk en geestelijk efficiënter functioneren en sneller reageren dan mensen die het ontbijt overslaan.

Read More »

Mijn kinderen ‘wonen’ boven. Op hun kamer staat een bed, een computer of laptop en een televisie inclusief Netflix, Chromecast en gratis Wifi. Mijn ‘gasten’ komen beneden voor wat eten en drinken, om te ‘loungen’ op de bank en de vuile was te brengen (verplicht). Een gesprek gaat op afspraak dat aangevraagd moet worden via whatsapp en waarin je niet teveel vragen mag stellen.

 

Het lijkt hier wel Hotel Mama! - Winactie

Waar lijkt dit op?
Read More »

Ergens in de tachtiger jaren was ik een puber met grote idealen. Ik was rebels, hield van kleding die dat uitstraalden en van Cindy Lauper, Madonna en Prince. De laatste was mijn allergrootste idool. Ik hield van alles over hem bij, verzamelde het in een grote map, knipte, plakte en schreef heuse teksten op mijn elektronische! typemachine. Als het een werkstuk voor school was geweest had ik zeker een tien plus gescoord. In de film Purple Rain waande ik me Apollonia en de videoband werd helemaal stuk gedraaid.

Read More »

Rondslingerende kledingstukken is bij mij schering en inslag. Met van die jongeren in huis, die soms driemaal daags een andere outfit proberen, ligt overal wel wat. En je kan duizendmaal verzoeken om het op te ruimen, mee te nemen of in de was te doen… maar ik kan het beter aan de toiletpot vragen, want die onderneemt evenveel actie. Dus… en dit is in strijd met mijn wederhelft, ruimt mama het zelf maar op na een dag of vier.

Read More »

Paula Begoun is de oprichtster van Paula’s Choice. Op zoek naar een oplossing voor haar eigen huidprobleem verrichtte zij jarenlang onafhankelijk onderzoek en ontwikkelde producten voor verschillende huidtypes en huidproblemen. Haar missie: dat niemand zo hoeft te lijden als zij heeft geleden aan een huidprobleem. En dat iedereen producten verdient die doen wat ze beloven.

 

Paula's Choice - anti-puist producten - review

Van eigen huidprobleem naar eigen producten

De huidproblemen van Paula begonnen op haar elfde met,

Read More »