• By:

1-energiedrankIn de Telegraaf lees ik dat een kinderarts de energiedrankjes voor kinderen tot 13 jaar wil laten verbieden.

Ik begrijp dat niet.

Mijn kinderen, nu inmiddels al bijna 13 en 16, hebben dit soort drankjes nog nooit gedronken. Zo kregen ze van mij ook geen cola en koffie. En nu willen ze helemaal geen frisdrank meer, maar dat terzijde.
En misschien niet eens zo terzijde, want zij zijn zich hierdoor bewust van de gevolgen van het suikerwater.
Mijn kinderen drinken nu af en toe een cafeïnevrije koffie met ons. Erg gezellig.

Maar iedereen weet toch onderhand wel dat er drie keer meer cafeïne in energiedrank zit dan in koffie en cola. Of ben ik hierin nu heel naïef?

Precies een jaar geleden las ik ook al een dergelijk artikel waarin Duitse onderzoekers de effecten van deze pepdrankjes hadden getest. De Duitse onderzoekers kwamen erachter dat er “veel bijwerkingen geassocieerd kunnen worden met deze hoge cafeïne-inname waaronder een snelle hartslag, hartkloppingen, een hoge bloeddruk en in de meest ernstige gevallen zelfs een hartaanval of plotselinge dood.”

Dat deze drankjes inmiddels op scholen worden verboden vind ik een goed ding. Je kunt tenslotte niet overal je kind in de gaten houden en bovendien horen dit soort ‘middelen’ niet thuis op een school.

Maar om nu de samenleving nog meer te gaan betuttelen met een wet dat de energiedrank verbiedt voor kinderen tot 13 jaar. Ik vind dit echt een verantwoording voor ouders en opvoeders.

Wat vind jij?

Liefs, Helga

Geen artikel missen? Klik hier
 
Lieve lezers, door samenwerkingen kunnen artikelen gesponsorde links bevatten. Voor meer informatie hierover wil ik je graag verwijzen naar de disclaimer.

Author: Helga

Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Vond je het een interessant artikel? Abonneer je dan op de Week van Mam zodat je geen artikel meer mist en ontvang gratis deze planners!

Planners

Ontvang je liever een andere nieuwsbrief? Kijk dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge