valentijnsdagOmdat er over de naamgever van Valentijnsdag, Sint-Valentijn, bijna geen gegevens bekend zijn werd er in de 18e eeuw onderzocht en vanuit gegaan dat het Valentijnsfeest is ontstaan om een heidens seksfeest te vervangen.

Dit feest, dat op 15 februari werd gevierd, was een vruchtbaarheidsfeest, ter ere van de Romeinse beschermgodin van de vrouw en het huwelijk en ter ere van de god van de natuur. Tijdens dit, toen belangrijke, feest werden de namen van ongehuwde jonge vrouwen in een grote kom gegooid en ongehuwde mannen mochten dan om beurt een naam trekken. Deze twee waren dan tijdens het feest elkaars partner.

Dit heidense seksfestijn werd later verboden door de kerk en de paus veranderde het (Lupercalia) feest van 15 februari in St. Valentijnsdag van 14 februari.

Bron: Wikipedia

Liefs, Helga

Geen artikel missen? Klik hier
 
Lieve lezers, door samenwerkingen kunnen artikelen gesponsorde links bevatten. Voor meer informatie hierover wil ik je graag verwijzen naar de disclaimer.

Author: Helga Post

Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Vond je het een interessant artikel? Abonneer je dan op de Week van Mam zodat je geen artikel meer mist en ontvang gratis deze planners!

Planners

Ontvang je liever een andere nieuwsbrief? Kijk dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge