Naar het museum met je kinderen in de meivakantie | Villa Zebra

Naar het museum met je kinderen in de meivakantie | Villa Zebra

Naar het museum met je kinderen in de meivakantie | Villa Zebra

In een korte serie wil ik je deze week wat leuke, inspirerende tips geven om met je kind naar toe te gaan in de meivakantie. Aan een (saai) museum zou je in eerste instantie misschien niet denken, maar ik wil je laten zien dat dit verreweg van saai is. En het is ook nog eens erg leerzaam.

Vandaag: Villa Zebra

Als je in de buurt van Rotterdam woont of het niet erg vind een eindje te rijden voor je peuter en/of kleuter, dan is Villa Zebra een echte aanrader. Dit is een kindermuseum voor hedendaagse kunst. Kinderen komen er in aanraking met beeldende kunst in tentoonstellingen en workshops.

In februari hebben ze drie nieuwe kunstinstallaties in de tentoonstelling ZELF! De speel- en kunstinstallaties zijn in samenwerking met kunstenaars speciaal ontwikkeld voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar.

 

Naar het museum met je kinderen in de meivakantie | Villa Zebra

 

Stimuleren van verbeeldingskracht, taalontwikkeling, motoriek en creativiteit

  • Zo stap je in Het Eiland van Peter de Boer in een nieuwe wereld. Vind er samen met je kind je weg door de jungle, rust daarna lekker uit op het strand en ontdek wat jullie ideale vakantiebestemming is.
  • Houd je kind meer van het geven van een wervelende show? Zoek dan in de kleurrijke artiesteningang de beste outfit voor een act en pak het podium in het nieuwe Circus Gibra van Kwannie Tang & Man-Yee Mok van Studio MAKY.
  • Of ga je liever samen lezen en alles leren over tangram- elementen in Tangramkat? Tangramkat is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Maranke Rinck & Martijn van der Linden van Uitgeverij Lemniscaat.

Naast de nieuwe installaties kun je ook nog op onderzoek in De Buitenwereld van Birgit Verwer en Het Laboratorium van Jeannette Ephraïm.

Laat je kind het ZELF! doen

Georgette van Oosten is projectleider van de tentoonstelling en ontwikkelde samen met kunstenaars de nieuwe installaties:

“Peuters en kleuters leren het meest door zelf te doen en te ontdekken. Daarvan krijgen ze zelfvertrouwen. In onze tentoonstelling ZELF! krijgen ze die kans. Ouders kunnen er samen met hun kind de installaties bezoeken. Het is belangrijk dat ouders daarbij hun kind ruimte en tijd geven om zelf ontdekkingen te kunnen doen. Geef ook complimentjes, voer samen gesprekken, vertel verhalen en stel elkaar vragen. Kortom, in ZELF! geven we de kinderen de ruimte om kleine keuzes te maken, leren ze om te kiezen en voelen ze dat hun mening ertoe doet.”

Workshops

Bezoek je ZELF! dan vormt een wisselend aanbod van korte workshops onderdeel van het bezoek. Iedere maand is er ook een Klooimiddag waar kinderen vrij aan de slag kunnen en een Voorleesmiddag waarin een prentenboek centraal staat, gevolgd door een creatieve workshop. Heb je binnenkort een jarige in huis? Je kunt bij Villa Zebra ook terecht voor een creatief verjaardagsfeest! Voor BSO en schoolgroepen zijn er speciale programma’s.

Diep in het bos

Villa Zebra maakt tentoonstellingen met hedendaagse beeldende kunst voor kinderen van 3 tot en me 12 jaar. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen terecht in de mysterieuze en spannende tentoonstelling Diep in het bos.

Villa Zebra is geopend op woensdag, vrijdag en in het weekend van 12:00 tot 17:00 uur. In de schoolvakanties is Villa Zebra ook open op dinsdag en donderdag.

Wat ga jij doen met je kinderen in de meivakantie?

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?