http://www.museumhilversum.nl/new/trigger-ruud-de-wild-over-oorlog-vrede/

Naar het museum zonder kinderen | Ruud de Wild

Naar het museum zonder kinderen | Ruud de Wild

De afgelopen week gaf ik je in een korte serie een aantal leuke ideeën om met je kinderen naar het museum te gaan in de meivakantie. Deze serie wil ik afsluiten met een tip voor je zelf om naar het museum te gaan.

Vandaag: Trigger van Ruud de Wild

Dit voorjaar is in Museum Hilversum de tentoonstelling TRIGGER te zien. Kunstenaar en radio-dj bij de KRO-NCRV Ruud de Wild vertelt zijn persoonlijke verhaal over oorlog en vrede. Hij brengt zijn werk en fascinatie voor oorlog en vrede samen. In een multimediale setting -een compositie van schilderkunst, video en (pop)muziek- springt hij door de tijd en over de geschiedenis. De tentoonstelling is van 22 april tot en met 28 mei 2017 in Hilversum te zien.

Naar het museum zonder kinderen | Ruud de Wild

Wie is de kunstenaar?

Ruud de Wild toont in zijn schilderkunst teksten over popsongs. Door de fragmenten, teksten en muziek ontregelt TRIGGER de waarneming van de bezoeker. De klassiek museale ervaring van het ´kijken´ vloeit over in ´beleven´ en stelt indringend de vraag: Wat doe jij? ´Zijn fascinatie en appel is duidelijk, we moeten het in deze tijd van dreiging hebben over vrede en oorlog´, aldus Stef van Breugel, directeur Museum Hilversum.

Er is meer in Museum Hilversum

Museum Hilversum nodigt met de tentoonstelling de bezoeker uit zich te verdiepen in vrede en oorlog en hier een eigen visie op te vormen. Een speciaal ontwikkelde multi-mediatour biedt met tekst, beeld, audio, video en muziek een toelichting op de werken. TRIGGER is ook een media-platform. Ter gelegenheid van de tentoonstelling organiseert het museum vijf debatten met scholieren. Ruud de Wild gaat het gesprek met ze aan en nodigt tijdens een speciale radio-uitzending op 3 mei in het museum uit tot nadenken. Daarnaast is er een speciaal scholenpakket en zijn er workshops voor volwassenen en kinderen.

Het museum is elke dag van de week open voor publiek van 11:00 t/m 17:00 uur.

Ga jij nog wat leuks doen zonder kinderen deze vakantie?

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?