Ook zo'n heimwee naar de vakantie? 5 Trucs om het gevoel terug te krijgen

Ook zo’n heimwee naar de vakantie? 5 Trucs om het gevoel terug te krijgen

Ook zo’n heimwee naar de vakantie? 5 Trucs om het gevoel terug te krijgen

Alweer aan het werk? Mis je de vakantie ook al?

De zomer was geweldig en ik wil dat lekkere geluksgevoel van de afgelopen vakantie vasthouden. Er zijn een aantal trucjes om dat gevoel weer terug te krijgen. Hieronder som ik ze voor je op zodat je ze kunt gebruiken zodra je ook heimwee krijgt.

Zet je zelf even uit

Lichaam en geest hebben mini-pauzes nodig. Als we die niet nemen wordt de stemming steeds geladener. Schuif je stoel naar achteren, sluit de ogen en denk een minuut lang aan je laatste vakantie.

Pel een sinaasappel

Oostenrijkse onderzoekers verspreiden een sinaasappelgeur in een kamer met proefpersonen en ondanks de spanningen kregen ze sneller meer vertrouwen. Dus op een drukke werkdag steek je een geurkaars aan of spuit je een spray met sinaasappelgeur rond. Je kunt ook gewoon een sinaasappel pellen als dit even niet gaat, bijvoorbeeld op het werk.

Ruim op

Het gevoel te hebben dat je nergens geen grip meer op hebt werkt negatieve gevoelens in de hand. Als het overal om je heen een rommeltje is kun je het gevoel krijgen dat alles mislukt. Dit gevoel kun je in een paar minuten de nek omdraaien. Laat rommel in lades verdwijnen, maak stapels en gooi wat weg. Kleine, oppervlakkige opruimacties als deze voldoen al om je stemming te verbeteren, stelt psycholoog Elaine Aron uit Amerika.

Denk sneller

Aan collega’s of huisgenoten kunnen soms zelfs de kleinste dingen tot irritaties leiden. Als je dit merkt neem je een pen en papier en schrijf je een halve minuut alleen maar op waaraan je je stoort. Doe het snel want je hebt maar dertig seconden en álles moet op die lijst. Een psychologe van de universiteit van Princeton, Emily Pronin, heeft ontdekt dat als je snel denkt, ook al is het negatief, leidt niet alleen af, maar het wakkert ook ‘feel good’ hormonen aan.

 

Daag je zelf uit

Maak proppen van je oud papier en mik alles in de afvalbak. Raak? Perfect! Nóg een keer.

Ook last van heimwee?

 

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?