Kerststress | De kerstkaarten en de inspiratie

Kerststress | De kerstkaarten en de inspiratie

Tijdens de Decemberserie ‘Kerststress’ wil ik je helpen bij de voorbereidingen en het plannen voor de komende kerst door middel van motivatie en inspiratie. Aan de hand van opeenvolgende artikelen in deze maand kun je zorgeloos aftellen naar 24 december. De verschillende onderwerpen zullen je helpen om bijvoorbeeld je kerst budget op te stellen, het kerstdiner te plannen, inspiratie op te doen voor je kerstoutfit en nog veel meer. Er is zoveel te plannen en te organiseren voor de kerst, maar met behulp van een paar eenvoudige tips wil ik je helpen er dit jaar een kerststress-vrije kerst van te maken.  😉

 

 

De kerstkaarten en de inspiratie

Nadat we de lijstjes voor de kerstcadeaus hebben uitgewisseld, het huis hebben voorbereid, de kerstversiering is opgehangen en de kerstboom staat, is het tijd om de kerstkaarten te schrijven.

Aandacht besteden aan een kerstkaart

Ik weet dat het helaas gebruikelijk is geworden om elkaar digitaal kaarten te sturen. Of een Whats-app berichtje! Ik begrijp dat dit gemakkelijk en goedkoop is. Maar ik zeg ‘helaas’ omdat een handgeschreven kerstkaart met een persoonlijke boodschap bij kerst hoort. Het kleine stukje papier met een mooi plaatje waarop speciaal voor jou een boodschap is geschreven, is voor mij de ultieme kerstgedachte. En dat wil ik niet verloren laten gaan. Dus, ondanks dat ik een voorstander ben van e-mail en een papierloos kantoor, schrijf ik tijdens de kerst nog altijd kaarten en verstuur ze per post.

Kerstkaarten PostNL

Dit wil je toch niet?

PostNL heeft daar een heel mooi filmpje over gemaakt. Ik begrijp dat dit totaal in hun straatje past omdat het posten van kaarten en brieven steeds minder wordt door de komst van het digitale tijdperk. Maar in deze hebben ze wel een punt. Kijk maar eens.

Wat heb je nodig om de kerstkaarten te schrijven

  • Je adresboek, of internet om de adressen op te zoeken
  • Kerstkaarten, logisch, zelfgemaakt of gekocht
  • Foto’s die je toe wilt voegen aan je kaarten
  • Mooie enveloppen om de kaarten in te doen.
  • Pen, met een vinger is lastig schrijven
  • Decemberzegels
  • Eventueel adresstickers

We beginnen met het verzamelen van de adressen. Hier is een lijst om in te vullen en die je volgend weer kunt gebruiken zodat je niet nog eens alle adressen op hoeft te zoeken.

Adressenlijst voor Kerstkaarten

 

Download de lijst hier

Het schrijven van de kerstkaarten

Doordat het best lastig is om voor iedereen een leuke, korte boodschap te verzinnen is de verleiding groot om alleen ‘Prettige Feestdagen’ te schrijven. Of zelfs alleen je naam onder de standaard tekst van de kaart. Maar hoe saai is dat?
Je hebt je lieve familie en beste vrienden toch wel meer te vertellen?
De meest mooie en memorabele kerstkaarten die je kunt versturen zijn niet die met de standaardtekst “Fijne Kerstdagen en een Voorspoedig Nieuwjaar”. Het zijn de kaarten met een persoonlijke tekst, recht uit het hart. Een tekst die bij je hoort, die speciaal voor jou is geschreven.

Neem daarom de tijd om een persoonlijk bericht te schrijven. Hieronder vind je wat inspiratie die je aan kunt passen zodat het bij de ontvanger past en om je te motiveren weer handgeschreven kerstkaarten per post te versturen. Verras je familie en vrienden door een foto van je gezin, je baby of je huisdier in de kaart te doen. Of maak zelf kerstkaarten met een dergelijke foto. Ik weet zeker dat dit zeer gewaardeerd gaat worden en bovendien zal jouw kerstkaart niet snel in de afvalemmer belanden.

Kerststress | De kerstkaarten en de inspiratie

 

 

Het schrijven van de enveloppen

Alleen wanneer je handschrift onleesbaar is, mag je adresstickers plakken. Ik vind namelijk dat een kerstkaart, én dus ook de envelop, handgeschreven moet zijn. Houd het persoonlijk. Buiten de decemberzegel, die je niet moet vergeten uiteraard, kun je de envelop ook nog versieren met een mooie kerststicker als je blanco enveloppen gebruikt.

 

Klein kerstkadootje voor jou

Tot en met 23 december betaal je met onderstaande code maar 8 kerstkaarten, inclusief rode enveloppen, wanneer je er 10 besteld.
Leuke verrassing, toch?
Kortingscode: A1612KERST

Welke persoonlijke boodschap zet jij op je kerstkaarten?
Verstuur jij alleen digitale kerstkaarten of ook handgeschreven per post?
En welke zou je het liefst zelf ontvangen?

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

2 reacties

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?