Categorie: Kerst

Als je, net als ik, dit jaar je eigen kerstdiner maakt en er gezellig met je familie en vrienden thuis van geniet, kun je wel wat inspiratie gebruiken om je tafel leuk aan te kleden. Dit hoeft geen ingewikkelde kwestie te zijn met allerlei toeters en bellen. Voeg eenvoudig wat extra sfeer toe met anthurium. Deze kleurrijke snijbloem en kamerplant is zeer geschikt voor tafeldecoraties. Van stijlvol bourgondisch tot retro en van minimalistisch tot romantisch.

Gebruik het voor je tafelschikking
Behalve in boeketten is de anthurium ook geschikt om alleen te gebruiken.
Read More »

De kerstkaarten kunnen weer worden geschreven. Althans, als je ze niet virtueel verstuurd. Ik heb dat één jaar gedaan en dat is me niet bevallen. Ook het verzenden van de standaard kaarten met de rode kerstbal en de witte sneeuwvlok, is niets voor mij. Ik maak mijn eigen, unieke kerstkaarten. Al sinds ik op mezelf woon en mijn eigen kaarten verstuur, trek ik een aantal dagen uit, en een enkele keer wéken, om kerstkaarten te maken.

Read More »

‘Duurcember’ is hoe ik de maand december ook wel noem. Het is de meest kostbare maand van het jaar met alle feestdagen én alle cadeaus die daarvoor moeten worden gekocht. Bovendien vieren twee van onze kinderen ook nog hun verjaardag in deze maand. Dit maakt het er natuurlijk ook niet goedkoper op. Druk en duur, én toch voor mij de meest gezellige maand van het jaar. De spanning van Sinterklaas toen de kinderen nog klein waren,

Read More »

De gezelligste maand van het jaar is alweer aangebroken. Bijna de helft van de Nederlanders is al aan het shoppen geweest voor de eerste cadeau-inkopen. Maar wie is nou eigenlijk populairder; de Kerstman of Sinterklaas? ICS maakte de balans op en onderzocht het koopgedrag van de Nederlanders voor de decemberfeesten. En wat blijkt? Kerst neemt steeds meer het stokje over van Sinterklaas als hét moment om cadeaus te geven. Het grootste deel van de ouders geeft hun kinderen cadeaus met kerst en een opvallend kleinere groep doet dit tijdens Sinterklaas.

Read More »

Adventskalenders worden met de dag populairder in Nederland. Waar adventskalenders vroeger nog gevuld waren met chocolaatjes, vind je nu hele andere producten achter de luikjes. Het meest opmerkelijk is de adventskalender met 24 verschillende soorten kaas van Ilchester.

Wat is een adventskalender?
Een adventskalender telt van 1 december tot en met 24 december. Iedere dag wordt er een vakje geopend, wat het cadeautje van die dag onthult. Traditionele kalenders zijn gevuld met chocolade.
Read More »

Mijn oma, mijn moeder en eigenlijk iedereen die ik ken haalt ze rond deze tijd in huis: De Kerstster! Geen plant die in december zo vertrouwd aanvoelt. Het is een traditie die ik heel graag in ere houd. Het geeft alvast dat beetje warmte en genot van de feestdagen, die er aan komen. Saai? Helemaal niet, maar dat is mijn mening. Als je ziet hoe prachtig je met deze ster kunt stylen is het verreweg van saai.
Read More »

Sjoukje bedacht afgelopen jaar een super actie; vlak voor kerst vorig jaar wilde ze mensen blij maken. Mensen met minder middelen en minder kansen. Bovendien is het weggeven van een cadeau soms leuker dan er eentje krijgen (vind ik). Er zijn een hele hoop mensen die er ook zo over denken, maar niet weten voor wie ze die gulle gever moeten gaan uithangen. Daar heeft Sjoukje iets op gevonden.

Ze koppelde mensen aan elkaar;

Read More »

Heb je alle kerst cadeaus al binnen? Ik niet. En ik heb ook helemaal geen zin meer om door die drukke winkels te sjouwen op zoek naar iets wat er niet meer is. Ik was bij Action op zoek naar een cadeau van mijn lijstje en kon niet vinden waar het stond. En door de mensenmassa kon ik geen verkoper vinden om het te vragen. Dus kwam ik er na twintig minuten zelf achter dat het uitverkocht was!

Read More »

Stressvrij een kerstdiner samenstellen, maken en op tafel zetten is een koud kunstje. Je moet alleen weten hoe. Het is een kwestie van goed voorbereid zijn. En om je goed te kunnen voorbereiden moet je een plan hebben. Dit plan maak je door te beginnen met het vaststellen van het kerstdiner; wat wil je serveren?

Het kerstdiner en de boodschappen

Dit is een onderdeel van de Decemberserie Kerststress. De rest van de serie kun je hier vinden.
Read More »

Je zou denken dat je juist in deze maand niet kunt besparen. De maand december is de duurste van het jaar en wordt niet voor niks duurcember genoemd. Maar met deze tips kun je je ook in deze maand aan je kerstbudget houden.

 

Het kerstbudget en bespaartips

 

 

Als je echt je kerstbudget niet wilt overschrijden kun je de volgende dingen beter achterwege laten.

  • Grote cadeaus
  • Nog meer kerstversiering
  • Uitbundig verpakkingsmateriaal
  • Het kerstdiner buiten de deur
  • Vlak voor de kerstdagen boodschappen gaan doen
  • Dure kerstkleding kopen
  • Op reis gaan

Hoe doe je dat?
Read More »

Tijdens de Decemberserie ‘Kerststress’ wil ik je helpen bij de voorbereidingen en het plannen voor de komende kerst door middel van motivatie en inspiratie. Aan de hand van opeenvolgende artikelen in deze maand kun je zorgeloos aftellen naar 24 december. De verschillende onderwerpen zullen je helpen om bijvoorbeeld je kerst budget op te stellen, het kerstdiner te plannen, inspiratie op te doen voor je kerstoutfit en nog veel meer. Er is zoveel te plannen en te organiseren voor de kerst,

Read More »