Categorie: Speciale dagen

Als je, net als ik, dit jaar je eigen kerstdiner maakt en er gezellig met je familie en vrienden thuis van geniet, kun je wel wat inspiratie gebruiken om je tafel leuk aan te kleden. Dit hoeft geen ingewikkelde kwestie te zijn met allerlei toeters en bellen. Voeg eenvoudig wat extra sfeer toe met anthurium. Deze kleurrijke snijbloem en kamerplant is zeer geschikt voor tafeldecoraties. Van stijlvol bourgondisch tot retro en van minimalistisch tot romantisch.

Gebruik het voor je tafelschikking
Behalve in boeketten is de anthurium ook geschikt om alleen te gebruiken.
Read More »

De kerstkaarten kunnen weer worden geschreven. Althans, als je ze niet virtueel verstuurd. Ik heb dat één jaar gedaan en dat is me niet bevallen. Ook het verzenden van de standaard kaarten met de rode kerstbal en de witte sneeuwvlok, is niets voor mij. Ik maak mijn eigen, unieke kerstkaarten. Al sinds ik op mezelf woon en mijn eigen kaarten verstuur, trek ik een aantal dagen uit, en een enkele keer wéken, om kerstkaarten te maken.

Read More »

‘Duurcember’ is hoe ik de maand december ook wel noem. Het is de meest kostbare maand van het jaar met alle feestdagen én alle cadeaus die daarvoor moeten worden gekocht. Bovendien vieren twee van onze kinderen ook nog hun verjaardag in deze maand. Dit maakt het er natuurlijk ook niet goedkoper op. Druk en duur, én toch voor mij de meest gezellige maand van het jaar. De spanning van Sinterklaas toen de kinderen nog klein waren,

Read More »

De gezelligste maand van het jaar is alweer aangebroken. Bijna de helft van de Nederlanders is al aan het shoppen geweest voor de eerste cadeau-inkopen. Maar wie is nou eigenlijk populairder; de Kerstman of Sinterklaas? ICS maakte de balans op en onderzocht het koopgedrag van de Nederlanders voor de decemberfeesten. En wat blijkt? Kerst neemt steeds meer het stokje over van Sinterklaas als hét moment om cadeaus te geven. Het grootste deel van de ouders geeft hun kinderen cadeaus met kerst en een opvallend kleinere groep doet dit tijdens Sinterklaas.

Read More »

Adventskalenders worden met de dag populairder in Nederland. Waar adventskalenders vroeger nog gevuld waren met chocolaatjes, vind je nu hele andere producten achter de luikjes. Het meest opmerkelijk is de adventskalender met 24 verschillende soorten kaas van Ilchester.

Wat is een adventskalender?
Een adventskalender telt van 1 december tot en met 24 december. Iedere dag wordt er een vakje geopend, wat het cadeautje van die dag onthult. Traditionele kalenders zijn gevuld met chocolade.
Read More »

Dit jaar was de categorie ‘speelgoed’ op een bepaald moment de snelste stijger op het gebied van online bestedingen. Ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden werd er online 63% meer uitgegeven. Je zou verwachten dat het over de periode tijdens Sinterklaas en kerst gaat, maar niets is minder waar. Het is gemeten over het tweede kwartaal.

 

Bron: Nederlandse Thuiswinkel Organisatie

 

Er wordt door ouders dus steeds vaker speelgoed online besteld.

Read More »

Aanstaande zaterdag is het weer zover; de Goedheiligman stapt in zijn boot vanaf het zonnige Spanje om in Nederland de kinderen tijdens Pakjesavond te bezoeken. Maar ook van te voren komt hij af en toe voorbij om ze midden in de nacht de schoenen te vullen. Deze zogenaamde schoencadeautjes moeten wel een aardigheidje blijven.

Een boek als schoencadeau

Eind 2016 maakte ik een december doeboek als schoencadeau. Een e-boek waarin knutsels,

Read More »

De warme zomeravonden in de tuin liggen weer achter ons. De temperaturen dalen en de zon schijnt steeds minder lang; de winter staat weer voor de deur. Tijdens de winter krijgt onze tuin het flink te verduren en daarom is het goed om je tuin goed voor te bereiden op de winter. Lees in dit artikel 5 handige tips om je tuin winterklaar te maken. Voor je het weet geniet je buiten weer van het lentezonnetje!

Read More »

Mijn oma, mijn moeder en eigenlijk iedereen die ik ken haalt ze rond deze tijd in huis: De Kerstster! Geen plant die in december zo vertrouwd aanvoelt. Het is een traditie die ik heel graag in ere houd. Het geeft alvast dat beetje warmte en genot van de feestdagen, die er aan komen. Saai? Helemaal niet, maar dat is mijn mening. Als je ziet hoe prachtig je met deze ster kunt stylen is het verreweg van saai.
Read More »

Sjoukje bedacht afgelopen jaar een super actie; vlak voor kerst vorig jaar wilde ze mensen blij maken. Mensen met minder middelen en minder kansen. Bovendien is het weggeven van een cadeau soms leuker dan er eentje krijgen (vind ik). Er zijn een hele hoop mensen die er ook zo over denken, maar niet weten voor wie ze die gulle gever moeten gaan uithangen. Daar heeft Sjoukje iets op gevonden.

Ze koppelde mensen aan elkaar;

Read More »

Alweer aan het werk? Mis je de vakantie ook al?

De zomer was geweldig en ik wil dat lekkere geluksgevoel van de afgelopen vakantie vasthouden. Er zijn een aantal trucjes om dat gevoel weer terug te krijgen. Hieronder som ik ze voor je op zodat je ze kunt gebruiken zodra je ook heimwee krijgt.

Zet je zelf even uit

Lichaam en geest hebben mini-pauzes nodig. Als we die niet nemen wordt de stemming steeds geladener.

Read More »

Een paar heerlijke weken zijn voorbij. Ik heb echt genoten deze zomervakantie en hoewel de zon het af en toe liet afweten in Holland, hebben wij toch nog riant van de zon mogen genieten in Zuid-Frankrijk. Binnenkort ga ik een heel verslag schrijven over mijn vakantie, maar ik start vandaag, helemaal fris en fruitig overigens, met een geheel ander onderwerp: Back to Work!

Want hoewel ik altijd geniet van een vakantie, van het weg zijn,

Read More »